FAQFAQ   GalleryGallery   SearchSearch   MemberlistMemberlist   UsergroupsUsergroups   RegisterRegister 
 ProfileProfile   Log in to check your private messagesLog in to check your private messages   Log inLog in   Forum RSS Feed   Hacked Gadgets Main Site 

HackedGadgets site sets CPU to 100%

 
Post new topic   Reply to topic    Hacked Gadgets Forum Index -> Anything goes
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pat
Semi Newbie


Joined: 24 Nov 2008
Posts: 6

PostPosted: Mon Nov 24, 2008 6:46 am    Post subject: HackedGadgets site sets CPU to 100% Reply with quote

The hackedgadgets site sets my CPU up to 100% on my old computer.

I use FireFox in Ubuntu linux and my PC is 7 years old.
But this problem with HackedGadgets is 10 times worse than with other sites.

Are there more people with this problem?

kind regards,
Pat
Back to top
View user's profile Send private message

Tekwiz
HG Contributor


Joined: 20 Oct 2008
Posts: 36
Location: Vancouver Island

PostPosted: Mon Nov 24, 2008 2:32 pm    Post subject: Reply with quote

Could this be due to all of the ads on this forum?
Back to top
View user's profile Send private message
Pat
Semi Newbie


Joined: 24 Nov 2008
Posts: 6

PostPosted: Mon Nov 24, 2008 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

This forum is not a problem, but the main site: www.hackedgadgets.com

There are a lot of scripts (and flash?) on the site.

kind regards,
Pat
Back to top
View user's profile Send private message
Alan
Site Admin


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 1399
Location: Winnipeg, MB

PostPosted: Mon Nov 24, 2008 6:45 pm    Post subject: Re: HackedGadgets site sets CPU to 100% Reply with quote

Pat wrote:
The hackedgadgets site sets my CPU up to 100% on my old computer.

I use FireFox in Ubuntu linux and my PC is 7 years old.
But this problem with HackedGadgets is 10 times worse than with other sites.

Are there more people with this problem?

kind regards,
Pat


Hi Pat,

Great to have you as a reader. I have just done some page load tests while watching the CPU usage, while it does increase a bit it wasn't significant. I unfortunately don't have a machine similar you yours over here though... I am curious if your system has the same problem at other sites with similar content such as Make?
http://blog.makezine.com/

Thanks for the heads up, I will look into it a bit more.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Pat
Semi Newbie


Joined: 24 Nov 2008
Posts: 6

PostPosted: Mon Nov 24, 2008 7:52 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry for the confusion, but I ment that my CPU stays at 100% even after the page is fully loaded.

The site you mentioned is even worse!

Some kind of 'profiler' which displays the cpu usage for every script would be nice, but I don't think that exists.

If I am the only one with this problem, just wait... until I buy a new PC.

kind regards,
Pat.
Back to top
View user's profile Send private message
Alan
Site Admin


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 1399
Location: Winnipeg, MB

PostPosted: Mon Nov 24, 2008 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

I am not sure what would cause your CPU usage to remain at 100%. I am curious to see if anyone else has this issue since this is the first I have heard of it.

Have you scanned for spyware and viruses recently? I have helped out some people who had computers that were virtually useless since they were infected so bad that most of the CPU was being used by malicious programs. Hopefully this is not the issue for you though...
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Turd
HG Ruler


Joined: 18 Aug 2007
Posts: 274
Location: Saskatchewan, Canada

PostPosted: Tue Nov 25, 2008 5:09 am    Post subject: Re: HackedGadgets site sets CPU to 100% Reply with quote

Pat wrote:
I use FireFox in Ubuntu linux and my PC is 7 years old.
Cool, another Ubuntu user Very Happy


I think the problem might be flash videos.

You could try using Adblock plus.


eric
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website
Pat
Semi Newbie


Joined: 24 Nov 2008
Posts: 6

PostPosted: Tue Nov 25, 2008 1:14 pm    Post subject: Reply with quote

My computer is slow, but it has no virusses.
My version of Firefox (3.0.4) has only little optimization.
Using AdBlock Plus, my CPU has now dropped to 60%

When my CPU was at 100% it could not keep up with the scripts. So it was running behind, and that kept it at 100%.

As far as I am concerned, this subject may be closed. The problem is my slow computer...
Back to top
View user's profile Send private message
Alan
Site Admin


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 1399
Location: Winnipeg, MB

PostPosted: Tue Nov 25, 2008 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

Pat wrote:
As far as I am concerned, this subject may be closed. The problem is my slow computer...


Sounds like someone is getting a computer for Christmas. Smile
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Pat
Semi Newbie


Joined: 24 Nov 2008
Posts: 6

PostPosted: Wed Nov 26, 2008 6:55 am    Post subject: Reply with quote

I tried the new beta Firefox 3.1b1
My CPU is now at 15% when viewing www.hackedgadgets.com (without AdBlock).
So that is really a big improvement.
Back to top
View user's profile Send private message
Alan
Site Admin


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 1399
Location: Winnipeg, MB

PostPosted: Wed Nov 26, 2008 1:26 pm    Post subject: Reply with quote

Pat wrote:
I tried the new beta Firefox 3.1b1
My CPU is now at 15% when viewing www.hackedgadgets.com (without AdBlock).
So that is really a big improvement.


Interesting Shocked I wouldn't have thought a version update would have that much of a change!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Pat
Semi Newbie


Joined: 24 Nov 2008
Posts: 6

PostPosted: Fri Aug 28, 2009 3:15 am    Post subject: Reply with quote

Now this is interesting.

The message above bij "huanic" is spam of course.
The text contains only text which is already used in the previous messages.
And the sentences are weird.
So it must be computer generated.
Back to top
View user's profile Send private message
Alan
Site Admin


Joined: 29 Jan 2006
Posts: 1399
Location: Winnipeg, MB

PostPosted: Sun Sep 06, 2009 5:50 am    Post subject: Reply with quote

Pat wrote:
Now this is interesting.

The message above bij "huanic" is spam of course.
The text contains only text which is already used in the previous messages.
And the sentences are weird.
So it must be computer generated.


I didn't even catch that at a glance. Spam systems are getting more and more complex every day. It was so simple to spot spam a year ago, these days not so much... Sad
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
bumblebeepee
HG Contributor


Joined: 29 Sep 2009
Posts: 27

PostPosted: Tue Sep 29, 2009 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

i would say this can be caused by scripts, but mainly by video's on the web page, mainly you tube video's can slow a page down at loading and working,
also try adblock-plus for firefox, it will block adverts on the site and could make it run faster
and on my old pc (an 7 year old xp computer, currently a ftp server) it can get to 100% cpu from webpages with a lot of scripts, videos and adverts that clog the cpu power, so youre not alone here,
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Hacked Gadgets Forum Index -> Anything goes All times are GMT - 6 Hours
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum



Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group